sábado, 16 de julio de 2011
Voicethread
http://sobrino17.blogspot.com/2009/10/activity-13.html
També us he de dir que a Estats Units l'ha fan servir molt a les escoles!!!
WHAT IS VOICETHREAD?
With VoiceThread, group conversations are collected and shared in one place from anywhere in the world. All with no software to install.
A VoiceThread is a collaborative, multimedia slide show that holds images, documents, and videos and allows people to navigate pages and leave comments in 5 ways - using voice (with a mic or telephone), text, audio file, or video (via a webcam). Share a VoiceThread with friends, students, and colleagues for them to record comments too.
Users can doodle while commenting, use multiple identities, and pick which comments are shown through moderation. VoiceThreads can even be embedded to show and receive comments on other websites and exported to MP3 players or DVDs to play as archival movies.
LET'S TRY IT!!!!
You need a microphone!!!
You need to go to http://voicethread.com/#home and then register to the web!!!
1x1
Per tots aquells que comenceu el projecte 1x1 el curs vinent, us adjunto aquí un document amb webs que ens han recomanat.
projecte_educat1x1_-_recursos_digitals_edu356_-_llengua_anglesa
Projectes de llengües estrangeres
La veritat és que tenim tants recursos i tant poc temps per visitar-los. Si volguéssim ens podríem passar hores i hores mirant projectes del nostre centre, de centres del voltant, i encara ens faltarien hores. Tinc un llistat enorme de projectes però no acabaríem mai.
La meva idea és fer-ne esment d'algun d'ells i vosaltres tranquil.lament els mireu, i us en feu una idea. De fet a "xtec" podríeu passar-hi hores i hores.
Investigueu, navegueu per aquests projectes!!!
Projectes internacionals:
Què és un Comenius?Exemple de Comenius primària
Exemple de Comenius primària
Exemple de Comenius primària
Exemple de Comenius secundària
Exemple de Comenius secundària
Exemple de Comenius secundària
Què és un Etwinning?
Exemple de Etwinning a primària.
Exemple de Etwinning a primària.
Exemple de Etwinning a secundària
Exemple de Etwinning a secundària en francès
El blog dels projectes internacionals on trobaràs molts més exemples.
Altres projectes:
PELE (Pla Experimental de Llengües estrangeres).
Accions de coordinació per a l'impuls de llengües
Transferència Interlingüística
Altres:
Radio per internet per professors - En castellà.
Radio per internet per professors - En anglès.
Radio per internet per alumnes - En anglès
Radio per internet per alumnes - En castellà.
Skype: Around the world with 80 schools
I una entrevista a la professora que fa fer el projecte Around the world with 80 schools
Atenció al públic pels projectes. Hi ha el nom de les persones coordinadores dels projectes.
Informació sobre diferents llengües:
La meva experiència - Un Comenius Bilateral
Portfolio
Al món educatiu, es van començar a utilitzar els portfolios als anys 70 als Estats Units, quan es buscaven nous instruments d'avaluació més efectius per a evidenciar el progrés de l'alumnat més enllà dels tradicionals exàmens.
L'alumnat d'Educació Visual i Plàstica fa temps que l'han integrat a la seva aula. Scrapbooks, dossiers, carpetes (d’anelles, classificadores etc) són altres experiències en la mateixa línia d'aportar evidències d'aplicació dels aprenentatges.
Alguns dels àmbits on l'ús del portfolio està ja fortament implantat són la formació inicial del professorat, formació professional, educació universitària a USA i Austràlia, i a Europa, especialment, a Gran Bretanya i Holanda. A Catalunya, la UOC, la UPC han iniciat projectes i a Espanya també s'ha creat una xarxa del Ministeri d'Educació i Ciència pel desenvolupament d'eportfolios.
Definició
Existeixen nombroses definicions de l'eportfolio, en funció dels tipus i la seva finalitat, i això sovint porta a la confusió. En termes general, l'eportfolio és una col.lecció digital personal d'informació que descriu i il.lustra l'aprenentatge d'una persona, l'experiència professional i les seves fites.
Segons Helen Barrett (2009)
Un eportfolio és una col.lecció d'evidències que mostra el teu viatge d'aprenentatge en el temps. Els portfolios poden fer referència a camps acadèmics específics o a l'aprenentatge de per vida. Les evidències poden incloure mostres d'escrits, fotos, vídeos, treballs de recerca, observacions de professorat i companys, i /o reflexions. L'aspecte fonamental d'un eportfolio és la teva reflexió sobre les evidències, perquè les has seleccionades i què has après del procés de desenvolupar l'eportfolio.
A continuació us convido a endinsar-vos en aquest món a través de la llicència de la Sònia Guilana http://www.xtec.cat/~sguilana/e-portfolio.html. Cal que llegiu, inspeccioneu i navegueu. Trobareu molta informació a continuació:
http://blocs.xtec.cat/portfolioproject/some-thoughts/
Hi ha també un grup de treball a XTEC sobre els portfolios i us recomano que hi navegueu per veure experiències vàries: http://blocs.xtec.cat/portfolio/
Recursos per millorar la comprensió oral i escrita
ANGLÈS
Anglès xtec.
- Anglès primària.
Songs and Games
CLIL
Resources
Portals i webs del departament
English updating.
- Anglès secundària.
Aurora Gil web
Vocabulary
Grammar
Reading and writing
Listening and speaking
Teachers resources
Cooperative work
- Altres
Anglès per alumnes.
FRANCÈS
Francès xtec.
Francès altres webs.
Aurora Gil web
ALEMANY
Alemany xtec
Alemany altres webs.
ITALIÀ
Italià xtec
SKYPE
Una de les millors eines que conec i he fet servir a l'aula per millorar l'expressió oral és Skype. És una eina gratuita que poden instal.lar als vostres ordinadors i serà una activitat opcional que farem (està en el modul 7). Aquí podeu veure algun projecte fet amb Skype i si vols llegir un article sobre skype clica aquí:
Entrevista a Domingo Méndez, profesor que utiliza Skype y videoconferencias con sus alumnos de Cieza (Murcia) España, con alumnos de Antonia ( | http://puentesalmundo.net/node/23
|
Usar Skype en las clases de español. Son alumnos de New York (USA) y Caracas (Venezuela). | |
Dos clases de primaria que hablan sobre mariposas: Una escuela está en Oregon (USA) y la otra en Québec (Canada). | http://www.teachertube.com/view_video.php?viewkey=5754c52095e930d61e36
|
Leer en comunidad de Pilar Soro. | |
En Tarragona, dos escuelas de primaria intercambiaron información durante las clases de música. | http://blocs.xtec.cat/stactgn/2009/04/01/videoconferencia-amb-skype/ |
Moodle de Pilar Soro con una gran variedad de experiencias y la escuela de verano online para niños. | |
Un proyecto de Silvia Tolisiano usando Skype: Around the World with 80 countries. | http://langwitches.org/blog/2009/01/03/around-the-world-with-80-schools/ |
Experiencias de escuelas que han usado Skype | |
The Mixxer es una herramienta para que profesores y alumnos encuentren personas para hacer intercambios usando Skype. |
Què és un wiki?
Introducció als wikis
Ward Cunningham va crear, el 25 de març del 1995, el primer wiki, anomenat WikiWikiWeb. El nom prové del “wiki wiki bus”, l'autobús llançadora de l'aeroport de Honolulu.
Wiki wiki vol dir “ràpid” en hawaià. Aquest nom reflecteix la principal característica dels sistemes wiki: la creació ràpida de documents interconnectats mitjançant la col·laboració d'un grup de persones que pot afegir noves pàgines wiki o editar les existents.
Existeixen molts projectes oberts al públic en general, accessibles per a qualsevol persona que disposi de connexió a Internet, i permeten fer edicions sense estar donats d'alta com a usuaris ni cap altre filtre previ.
Definició
El terme wiki s'utilitza per identificar un tipus de document hipertext i el programari col·laboratiu que s'utilitza per a crear-lo.
Un wiki és un sistema que permet crear documents wiki de manera col·lectiva, utilitzant un navegador web i un llenguatge de marques simple. Normalment, es fa servir el terme wiki en tots els casos: el sistema s'anomena wiki i cada pàgina individual, pàgina wiki .
El millor exemple de wiki en aquests moments és la Viquipèdia en les seves diferents versions d'idioma.
Fixeu-vos que de les dues parts de la paraula (Viqui-pèdia) la més important és la primera (Wiki adequat a la llengua catalana). Si no fos així, probablement aquesta enciclopèdia oberta no existiria.
Característiques bàsiques
- Permet la creació col·lectiva de documents emprant un llenguatge de marques senzill
- La majoria de wikis són espais oberts
- Permet als usuaris (col·laboradors) treballar plegats editant una o més pàgines tot creant, afegint o modificant-ne el contingut
- Permet dinamisme en la creació
- Permet la restauració de revisions anteriors en cas de d'eliminacions no desitjades o vandalisme
- Permet la sindicació (RSS)
- Permet la inserció d'elements multimèdia
- Permet la gestió d'usuaris i permisos d'accés
- Permet l'aprenentatge no jerarquitzat i multidireccional
Com funciona un wiki?
Cada pàgina d'un wiki té un enllaç (normalment en forma de botó) anomenat Edita o Edita aquesta pàgina. Quan hi cliquem, ens porta a l'editor de la pàgina. A la majoria dels casos el que farem serà escriure-hi text, però veurem que podem usar un simple llenguatge de marques (codi).
Un altre enllaç o botó important és Revisions anteriors o Historial. Clicant-hi, podrem veure les modificacions que s'han fet a la pàgina amb les dades de qui les ha fet i quan. Aquesta facilitat ens permet recuperar versions anteriors. Res no es perd ni no el vandalisme hi pot fer estada.
Evidentment, ens manca un botó: Desa. Al costat podem trobar, en la majoria dels casos, els botons Previsualitza i Cancel·la.
Què és un bloc?
Introducció als blocs
El primer cop que veiem un bloc ja ens en podem adonar que no es tracta d'una pàgina web 'normal'. Un bloc invita a participar-hi.
Dues coses distingeixen els blocs:
- fan que l'escriptura al web sigui realment fàcil
- disposem d'una audiència per a les nostres idees
Totes dues fan pensar que els blocs poden tenir un gran potencial a l'educació.
Però, exactament, què és un bloc?
La paraula catalana 'bloc' té el seu origen al mot anglès 'blog' que, a la vegada, prové de 'Web log' (registre al web). Podem trobar diferents mots per definir un bloc: weblog, blog, bitàcola i, en el cas dels blocs usats a l'educació, edublocs.
En un sentit ampli, un bloc és un lloc web fàcil de crear i fàcil de mantenir on una persona (o diverses) publica de forma instantània a Internet. Als llocs web tradicionals, la creació i el manteniment són operacions per a les quals cal tenir coneixements de llenguatges específics, a part que la publicació no és immediata, cal actualitzar-la al servidor corresponent.
Però el que realment distingeix un bloc d'un lloc web tradicional és molt més que el procés mecànic de manteniment. És allò que realment podem trobar-hi: un seguit de pensaments, idees, informacions, etc. juntament amb converses que, a la majoria dels casos, són actualitzats diàriament. Dit d'una altra manera, els blocs inciten a la participació, a la interacció.
Mirem alguns blocs creats i mantinguts per docents.
http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic/
http://tresescompanyia.blogspot.com/
http://phobos.xtec.cat/crp-tarragones/zonatic-n/
http://acosoescolar.wordpress.com/
http://www.tecnotic.com/
Per triar i remenar es pot acudir a http://blocs.xtec.cat.
ARTICLES SOBRE BLOCS:
Los blogs en primaria de Roger Vila Herrada: http://dim.pangea.org/revistaDIM17/revista17experienciaeducativablogs.htm
sábado, 9 de julio de 2011
Dubte: Comentaris i Catcha
A veure si et serveix!!